У зоні ООС противник розмістив радіолокаційну станцію ​для супроводу повітряних об’єктів

В зоні ООС військовослужбовець Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Також збройні формування РФ та найманці поблизу населеного пункту Вербова Балка розмістили радіолокаційну станцію супроводу повітряних об’єктів, радіус дії якої - 160 км. Про це повідомляє пресцентр ООС.

Зазначається, що в передмісті Авдіївки противник двічі обстріляв позиції українських захисників з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, до того ж, вів і снайперський вогонь. Внаслідок обстрілу снайпера один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан його здоров’я – задовільний.

8 грудня міні-БПЛА СММ ОБСЄ зафіксував 3 реактивні системи залпового вогню (БМ-21 «Град», 122 мм) на полігоні біля н. п. Тернове, а 13 грудня патрулями СММ ОБСЄ було зафіксовано 21 реактивну систему залпового вогню (БМ-21 «Град», 122 мм) поблизу населеного пункту Хрустальний. Все озброєння розміщене з порушеннями лінії відведення, про що йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 14 грудня 2020 року.

Вже 11 грудня міні-БПЛА СММ ОБСЄ зафіксував радіолокаційну станцію «Дунай» поблизу населеного пункту Вербова Балка. Дана станція призначена для ідентифікації і супроводу повітряних об’єктів (цілей), радіус (дальність) дії якої - 160 км. Раніше, 16 лютого 2020 року, БПЛА СММ ОБСЄ дальнього радіуса дії вже фіксував активну РЛС «Дунай» біля тимчасово окупованого населеного пункту Вербова Балка.

Також у зоні ризику опинилась Донецька фільтрувальна станція, про яку ми раніше згадували у своїх дописах, як один із тих об’єктів, що знаходиться в безпосередній близькості від лінії розмежування та здійснює питне водопостачання населених пунктів, як на підконтрольній Уряду України території, наприклад, Красногорівка, Мар’їнка, так і споживачів, що проживають на тимчасово окупованій території у Донецьку, Ясинуватій тощо.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення