У ЗСУ вибухнув черговий міномет "Молот": троє поранених

 Обозреватель

У Збройних силах України вибухнув черговий міномет "Молот".

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook координатор "Медійної ініціативи за права людей" Ольга Решетилова, поранені троє людей.

"І у нас ще троє поранених від розриву "Молота". Паліть ще. Давайте ще слідчих експериментів, колегій МО, комітетів", — написала вона.

Крім того, дані підтвердила волонтер Олена Шевцова.

"Коротко про "Молот": міномет експлуатувався правильно. Техніка безпеки — дотримана. Люди — живі.Стріляли з укріпленого бліндажа зі шнурка. Сподіваємося на об'єктивне розслідування", — написала вона у Facebook, додавши, що впевнена: подвійного заряду не було.

За деякими даними, "Молот" вибухнув в 72-бригаді.

Як повідомлялося раніше, це не перший нещасний випадок з мінометом "Молот". Одна з попередніх надзвичайних подій сталася на полігоні "Широкий лан" у Миколаївській області. Зазначимо, що раніше також волонтери й ЗМІ писали, що від вибуху "Молота" у квітні 2017 року загинули троє бійців АТО на Донбасі, але тоді в штабі антитерористичної операції заявили, що військові загинули "в результаті обстрілу бойовиків".

Потім 6 червня 2018 року на Рівненському загальновійськовому полігоні під час занять із бойової підготовки троє військових загинули і дев'ять отримали поранення через розрив міномета "Молот", виробництво якого лобіював нардеп від "Народного фронту", голова парламентського комітету з оборони Сергій Пашинський.

Тоді в Міністерстві оборони заявили, що міномет "Молот" вибухнув на Рівненському полігоні в результаті подвійного заряджання. Президент доручив голові Міноборони і начальнику Генштабу до завершення розслідування на навчаннях такі міномети не застосовувати.

Додамо, що міномет М120-15 "Молот" вартістю 483 тис. грн був презентований "Укроборонпромом" у серпні 2016 року.

Після перших випробувань озброєння, бійці ВСУ скаржилися на ненадійність міномета. Та ж Решетілова ще в 2017 році писала, посилаючись на інформацію від командира одного з бойових батальйонів, що 3 такі міномети довелося списати одразу після отримання.

Нардеп від "Народного фронту", голова парламентського комітету з оборони Сергій Пашинський

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення