Убивство військового під Харковом: У поліції назвали "ціну" життя контрактника

 Depo

Харківські правоохоронці встановили всіх осіб, причетних до скоєння вбивства солдата у Чугуєві. Про це сьогодні, 22 березня, під час брифінгу сказав журналістам начальник ГУ НП України в Харківській області Олег Бех.

За його словами, окрім дівчини, котра замовила вбивство, у той вечір у компанії була ще одна дівчина. Бех зауважив, що ця дівчина не знала про намір решти підозрюваних скоїти злочин, а також не брала участі у вбивстві.

Начальник поліції зауважив, що у день злочину загиблий самовільно залишив територію військової частини та близько 23:00 зустрівся із підозрюваними та почав вживати алкоголь. Під час розпиття спиртних напоїв підозрювані обговорювали тайком від майбутньої жертви свій злочин. 15-річний юнак також брав участь у цьому обговоренні і точно знав про запланований злочин.

У якийсь час один із виконавців вбивства сказав військовому, що в лісі схована закладка із марихуаною, яку вони разом можуть вжити. Замовниця вбивства і друга дівчина залишилися біля посадки, а троє підозрюваних і їхня жертва відправилися начебто для того, щоб знайти закладку.

У лісопосадці військового побили, відібрали зарплатну картку та дізналися її пін-код. Після цього підозрювані нанесли велику кількість ножових ударів жертві, роздягнули військовослужбовця та залишили місце злочину.

Бех додав, що зараз всі учасники вбивства активно дають свідчення, однак кожен намагається себе виправдати та заявити, що його втягнули в цей злочин.

Начальник поліції підкреслив, що наймолодший підозрюваний все чітко знав і знімав убивство на телефон, щоб показати це замовниці, яка пропонувала за вбивство 20 тис. грн і ще 13 тис. грн з картки військового.

Бех зазначив, що ніхто з підозрюваних раніше не був судимий. Коли вони залишали місце злочину, військовий ще подавав ознаки життя.

Як повідомляв Depo.Харків, Чугуївська місцева прокуратура затвердила підозри у вбивстві військовослужбовця чотирьом особам.

Тіло 26-річного солдата-контрактника з колото-різаними ушкодженнями виявили у лісосмузі неподалік військової частини 16 березня.

За попередніми даними слідства, організатором убивства стала 22-річна знайома загиблого військовослужбовця. Для розправи над чоловіком дівчина залучила трьох хлопців віком від 15 до 18 років, з якими також раніше була знайома.

Двом виконавцям оголошено підозру у вбивстві з корисливих мотивів на замовлення, скоєному групою осіб (п. п. 6,11,12 ч.2 ст. 115 КК України). 22-річна дівчина підозрюється в організації вбивства (ч.3 ст. 27 п.п. 6,11,12 ч.2 ст. 115 КК України), а хлопець, що знімав, – у співучасті (ч.5 ст.27 п. п. 6,11,12 ч.2 ст. 115 КК України).

Усі підозрювані затримані в порядку ст. 208 КПК України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення