Учасники блокади Криму дозволять ремонт опор ЛЕП, але не всіх - Джемілєв

 Солідарність

Учасники блокади Криму з боку України готові допустити ремонтників до двох пошкодженим лініях електропередачі в Херсонській області, заявив депутат української Верховної ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Джемілєв.

Згідно з повідомленням прес-служби партії, йдеться про лінію, яка забезпечує електрикою деякі райони Херсонської області та лінію, яка веде до Запорізької АЕС.

"Зараз ми частково допустимо фахівців до розмінування та проведення ремонтних робіт. Там є одна лінія, яка, минаючи Крим, веде в райони Херсонської області. Там теж вони, виявляється, без світла. Ось цю лінію ми дозволимо відновити. На материковій частині люди не повинні страждати. І ще одна лінія пов'язана із Запорізькою АЕС", - сказав Джемілєв.

Він також повідомив, що переговори з приводу відновлення поставок електроенергії в Криму можливі після звільнення українських політичних в'язнів в Росії.

Джемілєв припустив, що у відповідь на енергетичну блокаду Криму Росія може ввести торговельні обмеження.

"Вони вже не відвантажують нам антрацит. Нам буде дорожче, але ми можемо купувати його в ПАР. Звичайно, це дорожче. Але нам треба поступово перебудовуватися і обривати всі нитки з Росією. А цьому будуть сильно опиратися всі наші олігархи, пов'язані своїм бізнесом з Росією", - додав Джемілєв.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення