Удар Storm Shadow по кораблям у Криму: стало відомо, що горіло і що не підлягає відновленню (відео)

Сьогодні близько 3 години ранку окупований Севастополь був атакований ракетами. Через влучання ракет у судноремонтний завод ім. С. Орджонікідзе було пошкоджено два кораблі, які були на ремонті, пишуть росЗМІ.

У ГУР підтвердили ураження корабля і підводного човна РФ, повідомляє РБК-Україна.

"Є пошкодження судноремонтного заводу ім. С. Орджонікідзе в місті Севастополі, зокрема обладнання. Якщо говорити про плавзасоби, то ми можемо зараз підтвердити ураження великого десантного корабля і підводного човна", –- розповіли в розвідці.

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України, генерал-лейтенант Микола Олещук дав зрозуміти, що удари по заводу у Севастополі були завдані з авіації.

"А поки окупантів "штормить" і вони досі оговтуються від нічної бавовни у Севастополі, подякую пілотам Повітряних Сил Збройних Сил України за чудову бойову роботу!", - прокоментував нічні удари по Севастополю Олещук.

Журналіст Левко Стек пише, що це перший в ході цієї війни удар саме по підводному човну. "Літаки були, кораблі були, ЗРК були, гелікоптери приганяли навіть цілими, а от підводних човнів наче не було", - зазначив він.

За даними росЗМІ, серйозно пошкоджено великий десантний корабель "Цезарь Куников" або однотипний "Новочеркасск" в Південній Бухті судноремонтного заводу Чорнорського флоту РФ.

Також повідомляють, що пошкоджені підводний човен "Ростов-на-Дону" та великий десантний корабель "Минск". "Ростов-на-Дону" росіяни застосовували для обстрілів України.

Портал Мілітарний стверджує, що великий десантний корабель проєкту 775 навряд чи підлягає відновленню.

"Судячи з фото, корабель зазнав серйозних ушкоджень внаслідок удару та масштабної пожежі. Він отримав серйозну пробоїну в лівий борт в районі надбудови, що може означати влучання крилатої ракети під кутом прямо в машинне відділення. Залишається невідомим стан іншого невідомого судна, котрим може виявитись підводний човен проєкту 877/636. Ці човни також відомі під іменем "Варшавянка" та як носії крилатих ракет "Калібр", котрими неодноразово наносились удари по Україні", - пишуть оглядачі.

Увага! На відео потік нецензурної лексики місцевого окупанта.

"Мілітарний" припускає, що удар був нанесений франко-британськими малопомітними крилатими ракетами SCALP/Storm Shadow.

Гауляйтер окупованого Севастополя Развожаєв позує на фоні російського великого десантного корабля проєкту 775, що горить.

Повторні вибухи у Севастополі

Повторні вибухи прогриміли близько 4 години ранку у Нахімівському районі Севастополя, у деяких місцях зник зв'язок. О 06:24 у центрі Севастополя знову лунали вибухи. Про це писали у місцевих телеграм-каналах.

"Сьогодні вночі ЗСУ завдали удару десятьма крилатими ракетами по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе у місті Севастополі та трьома безекіпажними катерами по загону кораблів Чорноморського флоту на переході морем. Засобами протиповітряної оборони збито сім крилатих ракет, патрульним кораблем «Василь Биків» знищено всі безекіпажні катери. Внаслідок влучення крилатих ракет противника отримали пошкодження два кораблі, що перебувають на ремонті", - заявили у "Міністерстві нападу" РФ.

Загиблі і постраждалі на судноремонтному заводі

Попередньо двоє росіян загинуло і 26 постраждали внаслідок ракетної атаки на Севастопольський морський завод ім. С.Орджонікідзе. Усі вони – співробітники заводу. Офіційних даних від окупаційної влади про загиблих наразі не було, пише SHOT.

Територію на в'їзді на судноремонтний завод у Севастополі наразі оточено, на місці працюють спецслужби окупантів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення