Угорщина займеться розслідуванням загибелі 71 біженця в Австрії

 ТАСС

Влада Угорщини погодилися взяти на себе кримінальне розслідування у зв'язку з інцидентом з 71 загиблим біженцем, виявленим в контейнері вантажного автомобіля в Австрії в серпні, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву генпрокуратури Угорщини. Раніше до розслідування були залучені влади Австрії.

Трагічний інцидент стався 27 серпня. Австрійська поліція виявила загиблих мігрантів в контейнері вантажівки з угорськими номерами на трасі А4 між населеними пунктами Нойзідль і Парндорф. Всього знайдено мертвим 71 осіб: 59 чоловіків, вісім жінок і чотири дитини, у тому числі дівчинка у віці одного-двох років.

Влада Угорщини затримали п'ятьох підозрюваних у справі - чотирьох болгар і одного громадянина Афганістану. За даними австрійської поліції, водій вантажівки входить до числа затриманих.

За останніми даними Європейського Прикордонного агентства Фронтекс, за перші дев'ять місяців року в Євросоюз прибуло більш 710000 мігрантів. Єврокомісія заявила, що нинішній міграційний криза у світі - найбільший з часів Другої світової війни.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення