УЄФА покарала збірну України матчем без глядачів

 Лівий берег

Відзначилися київські фанати.

Контрольно-дисциплінарна та етична інстанція УЄФА покарала збірну України одним матчем без глядачів за порушення, в тому числі прояви неонацизму, які були виявлені під час матчу кваліфікації Євро-2016 Україна – Іспанія. Про це з посиланням на свої джерела пише "Трибуна".

Пізніше Федерація футболу України на своєму сайті підтвердила, що відповідне рішення прийнято"

За результатами рішення дисциплінарного органу ФФУ повинна провести свій наступний домашній матч у змаганнях під егідою УЄФА за закритими дверима", - сказано в повідомленні.

Таким чином, перший домашній матч у відборі Євро-2020 пройде на порожньому стадіоні.Крім того, ФФУ зобов'язана сплатити штраф 97 тисяч євро.

З повним текстом рішення Контрольно-етичного дисциплінарного комітету УЄФА від 19 листопада 2015 року можна ознайомитися тут.

Варто відзначити, що на весь відбір ЧС-2018 дискваліфікований стадіон "Арена Львів".

Крім того, збірна буде грати перший домашній матч без глядачів незалежно від місця проведення гри.

Україна була покарана за поведінку фанів на матчі відбіркового турніру до чемпіонату світу-2014 між збірними України і Сан-Марино у Львові (фаєри, нацистські банера, речівки).

На цьому тижні УЄФА покарав "Динамо" за безлади і расистську поведінку вболівальників у матчі з "Челсі" проведенням наступних двох домашніх єврокубкових матчів без глядачів (плюс ще один умовно).

Нагадаємо, 12 жовтня в Києві на НСК "Олімпійський" збірна Україна програла Іспанії з рахунком 0:1.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення