Україна екстрадує до Ізраїлю наркоторговця

 УНН

Прокуратура Черкаської області прийняла рішення про екстрадицію громадянина держави Ізраїль, який перебував у міжнародному розшуку за контрабанду наркотиків. Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

"Прокуратурою Черкаської області спільно з працівниками УСБ України в Черкаській області в місті Умань встановлено місцезнаходження та затримано громадянина держави Ізраїль, який перебував у міжнародному розшуку і розшукувався компетентними органами зазначеної країни за вчинення злочинів, пов’язаних з контрабандою наркотиків з країни Євросоюзу до Держави Ізраїль, а саме за організацію контрабанди 5 кг сухого кокаїну, 4 кг рідкого кокаїну та 32,863 таблеток МБМА (екстазі)", - йдеться у повідомленні.

Також вказано, що поки не надійшов запит на екстрадицію, до громадянина держави Ізраїль Соснівським районним судом м. Черкаси було застосовано тимчасовий арешт.

"В подальшому, після надходження запиту про видачу (екстрадицію) від компетентних органів держави Ізраїль до вказаної особи Придніпровським районним судом м. Черкаси застосовано екстрадиційний арешт. У стислі строки прокуратурою області проведена перевірка щодо наявності підстав для відмови у видачі (екстрадиції), за результатами якої Генеральною прокуратурою України, як центральним органом України у питаннях екстрадиції, прийнято рішення про видачу (екстрадицію) громадянина держави Ізраїль до компетентних органів вказаної країни для притягнення до кримінальної відповідальності за вчиненні ним злочини", - зазначили у пресслужбі.

Також вказано, що процедура фактичної передачі особи до компетентних органів держави Ізраїль триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення