Україна і Туреччина можуть підписати угоду про вільну економічну зону, - Джемілєв

 Лівий берег

Уповноважений президента України у справах кримських татар Мустафа Джемілєв заявив, що Туреччина рішуче налаштована на економічне співробітництво з Україною, країни можуть підписати угоду про вільну економічну зону. Так він прокоментував виданню Крым.Реалии результати робочої поїздки лідерів кримських татар до Туреччини.

"Обговорювали, головним чином, можливість підписання угоди про вільну економічну зону між Україною і Туреччиною", - розповів Джемілєв.

Як повідомив уповноважений президента, найближчим часом, імовірно, в січні на початку лютого в Україну приїде прем'єр міністр Туреччини Ахмет Давутоглу. На початку березня може відбутися візит Порошенка до Анкари.

Лідери кримських татар 16-17-го грудня перебували з візитом у Республіці Туреччина.

Уповноважений президента України у справах кримських татар Мустафа Джемілєв і голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров провели зустріч з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом і прем'єр-міністром Ахметом Давутоглу.

Нагадаємо, Джемілєв вважає, що продовження контракту на поставку електроенергії з України на півострів, який закінчується 31 грудня, можливе, тільки якщо Крим буде названий не "Кримським федеральним округом", а Автономною республікою Крим і тимчасово окупованою РФ територією України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення