"Україна напала на Донбас": Лавров шокував нахабною заявою

 Обозреватель

Голова МЗС Росії Сергій Лавров звинуватив Україну у нападі на Донбас.

Заяву міністр зробив під час Всесвітнього фестивалю молоді і студентів у Сочі

Лавров вважає, що Мінські домовленості не виконуються через "нездатність або небажання української влади виконати свою частину політичних реформ" і "надати гарантії безпеки населенню Донбасу".

Голова МЗС РФ також заявив, що жителі Донбасу "опинилися в нинішній ситуації тому, що відмовилися підтримати антиконституційний державний переворот".

"Ця частина Донбасу не нападала на решту території України. На них напали. Напали, оголосивши їх терористами. Так не буває, вони ж не хотіли нічого крім того, щоб їх не чіпали. Вони сказали: "ми ваш переворот не визнаємо, дайте нам розібратися що і як". Їм досі намагаються поставити звинувачення у тероризмі і судити їх збираються", - сказав Лавров.

Він також заявив про необхідність амністії для всіх учасників подій на Донбасі.

"Повинен бути особливий статус цих територій, закріплений у Конституції та повинні бути вибори", - наголосив голова МЗС.

Як повідомляв "Обозреватель", колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов, якого вважають одним із головних свідків у справі про держзраду Віктора Януковича, дав свідчення в Генпрокуратурі України, що рішення скликати Раду Федерації з приводу Криму було ухвалено до появи листа екс-президента лідеру Росії Володимиру Путіну "про використання військ РФ на території України".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення