Україна не імпортує електроенергію з Росії - Міненерго

Україна не імпортує електроенергію з Росії з початку жовтня поточного року. Про це в понеділок повідомила прес-служба міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

"У жовтні поточного року" Укрінтеренерго "не здійснює поставку електроенергії з ЄЕС Росії в ОЕС України за чинним контрактом з" Інтер РАО ", - сказано в повідомленні.

Україна накопичила до опалювального сезону лише 28% вугілля і 59% газу від необхідного обсягу.

Як заявив виконуючий обов'язки директора "Укрінтеренерго" Василь Андрієнко, раніше Україна імпортувала електроенергію з РФ "виключно з метою збереження цілісності ОЕС України в умовах дефіциту генеруючих потужностей, а також запобігання відключення споживачів, і узгоджується між сторонами лише у випадку наявності відповідного запиту від" Укренерго ", виходячи з наявних потреб України".

Україна з 6 вересня в черговий раз вимушено відновила імпорт електроенергії з РФ через дефіцит потужностей в енергосистемі країни, а також проблем з накопиченням вугілля на складах теплових електростанцій.В даний час через дефіцит потужностей в енергосистемі України Київ імпортує електроенергію в рамках контракту між компанією "Укрінтеренерго" і російською компанією "Інтер РАО".

Зазначений контракт набув чинності з 30 грудня 2014 року, він передбачає рівномірний графік поставок об'ємом до 1500 МВт. Паралельно в цілях надійного і безперебійного енергопостачання Криму було укладено друга угода між дочірньою структурою "Інтер РАО" - Центром здійснення розрахунків і "Укрінтеренерго".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення