Україна планує воювати в Сирії, Донбасу нам вже замало

 The Independent

Під час візиту міністра оборони США Ештона Картера до Києва цього тижня обговорюватимуть питання відправлення українських військових у Сирію для боротьби з ІДІЛ, повідомляють у статті британської Independent.

"Україна розробила плани для потенційної військової участі в боротьбі з ІДІЛ у Сирії так, що існує можливість протистояння українських і російських військ на Близькому Сході.

Документ з викладенням варіантів, складений Міністерством оборони України, стане предметом обговорення цього тижня під час візиту міністра оборони США Еша Картера, який перебуває у світовому турне з метою заручитися підтримкою для ведення війни проти екстремістської групи джихаду", - йдеться у статті

"Плани України приєднатися до боротьби проти ІДІЛ означають можливу сутичку з російськими військами".

У статті наголошують, що документ розроблено за розпорядженням президента України Петра Порошенка.

"Ми підготували цілу низку варіантів нашої підтримки боротьби проти ІДІЛ, у тому числі в Сирії, що може включати військовий контингент. Це може призвести до потенційної сутички з російськими військами", - повідомило джерело видання в українському уряді.

Independent нагадує, що Україна має чотири полки військ спеціального призначення, а також підрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони - загалом 7 тис. військовослужбовців. Також є висококваліфіковані повітряно-десантні війська, частина мобілізованої армії чисельністю 200 тис. осіб, з яких 40 тис. на постійних засадах воюють із проросійськими силами на східному фронті країни.

"З погляду знання російської мови і тактики боротьби з російськими військами українці є світовими лідерами. Попри це, будь-яке розгортання військ у Сирії стане спірним питанням у Києві і вимагає парламентського голосування, оскільки дехто стверджує, що Україна повинна зосередитися на повстанцях, які становлять постійну загрозу на сході країни, незважаючи на військовий глухий кут. Це може також стати спірним питанням для Європи", - пише Independent

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення