Україна заборонила діяльність 243 російських компаній

 СБУ

Україна заборонила зовнішньоекономічну діяльність на своїй території 243 російським компаніям. Про це йдеться в повідомленні Служби безпеки України (СБУ).

У повідомленні наголошується, що таке рішення прийнято через співпрацю цих підприємств з комерційними структурами, розташованими на непідконтрольних Києву територіях Донбасу.

При цьому в СБУ зазначили, що більшість цих російських компаній на легальних підставах співпрацюють з Україною. На них не поширювалися економічні санкції, запроваджені указом президента країни Петром Порошенко в 2015 році.

СБУ передала матеріали в міністерство економічного розвитку і торгівлі. За висновком його фахівців, українські виробники здатні повністю компенсувати російський імпорт.

Указ президента України, який ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», вступив в силу у вересні 2015 року. У санкційний список було включено 388 фізичних осіб, серед яких громадяни Росії, в тому числі чиновники, політики, керівники підприємств, журналісти, а також деякі жителі Донбасу. Тоді ж санкції були застосовані до 105 юридичним особам.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення