Україна закупить турецьких дронів на $69 млн

 УНН

Україна уклала угоду про закупівлю в Туреччині одного комплексу безпілотних літальних апаратів на суму 69 мільйонів доларів. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов на сторінці у Facebook

“У контракт включено 6 бойових дронів, 2 станції управління і 200 керованих ракет. Також в угоді комплект запасних частин, сервісний супровід, навчання персоналу. Вартість контракту — 69 мільйонів доларів”, - написав Бутусов в Facebook.

За словами журналіста, багато українських виробників БПЛА критикують цю угоду через високу вартість, яка перевищує у багато разів суми, виділені на закупівлі Збройних сил України дронів українських виробників.

Виробники стверджують, що у разі виділення аналогічної суми на конструкторські розробки, Україна змогла б створити своє виробництво ударних безпілотників. Також критикується неможливість застосування “Байрактара” у війні на Донбасі в умовах протидії російській ППО.

5 листопада радник Президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков повідомив, що Україна може закупити турецькі безпілотні літальні апарати (БПЛА) Bayraktar TB2.

Нагадаємо, у 2016 році Туреччина стала шостою країною в світі, яка самостійно розробила і прийняла на озброєння ударні дрони Bayraktar TB2 (“Байрактар”).

Bayraktar TB2 можуть працювати добу в автономному режимі, їх дальність польоту становить 150 кілометрів, а корисне навантаження — 55 кілограмів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення