Україні загрожує спалах ще однієї небезпечної інфекційної хвороби

 Україна 24

Україні загрожує спалах туберкульозу, якщо ситуація з медичною реформою залишиться без змін. Таку заяву зробив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. За словами очільника МОЗ, 332 лікарні з 1650 в Україні у 2020 році мають тільки половину бюджету у порівнянні з попереднім роком. Ці установи опинилися під загрозою закриття.

І найбільша загроза нависла над протитуберкульозною службою. У відомстві порахували, що якщо залишити ситуацію без змін, то рівень захворюваності на туберкульоз в країні зросте на 20%.

Коронавірус легко отримати в цьому місці: лікар про небезпеку ослаблення карантину

Зазначимо, що згідно з даними Державної служби статистики, в Україні від туберкульозу померло за січень-лютий 2020 року 581 людей. Тобто за рік це близько 3500 тисяч. Епідемія туберкульозу була оголошена в країні ще в 1995-му - фактично, її досі не подолали. Україна й досі входить в число країн з найгіршою ситуацією з туберкульозом.

Максим Степанов запевнив, що другий етап медреформи вони не мають наміру зупиняти, але видозмінювати її потрібно.

Крім туберкульозної служби під загрозою закриття опинилися і психіатричні клініки. З 65 можуть бути закриті 53 лікарні такого профілю. Там знаходяться на лікуванні 22 тисячі хронічних хворих, що повністю втратили соціальні зв'язки. Якщо лікарні закриють, ці люди просто опиняться на вулиці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення