Українка, яка облила суперницю кислотою, 13 років переховувалася в Італії

У столичному аеропорту “Жуляни” затримали жительку Краматорська, яка 13 років переховувалася від правосуддя. Про це пише Варта 1

Ще у 2005 році вона була засуджена за спричинення тяжких тілесних ушкоджень, але втекла за кордон. У 2005 році жінка запідозрила свого чоловіка у подружній зраді і підстерегла ймовірну коханку з кислотою. Виливши її на суперницю, ревнивиця спричинила потерпілій опіки 76% тіла.

“На суді зловмисниця свою провину не визнала, проте зібраних поліцейськими доказів було достатньо для того, аби суд визнав її винною у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження» Кримінального кодексу України та виніс вирок – 5 років тюрми, – розповіла Іванна Ященко, речниця ГУНП України в Донецькій області. – До набуттям вироком законної сили залишався ще час, тож до того моменту засуджена не була під вартою. Цим вона і скористалась. Змінила ім’я і за підробленими документами вилетіла за кордон. Увесь цей час жінка переховувалася від українського правосуддя в Італії”.

Розпочавши нове життя, жінка сподівалася, що про її злочин уже всі забули і можна навідатися на батьківщину. Однак українські правоохоронці пам’ятали про те, що вона засуджена за злочин і не відбула заслужене покарання. Оперативники знали де перебуває жінка і дату її прибуття в Україну.

Виявилося, що утікачка вирішили відсвяткувати своє 65-річчя в родинному колі, в Україні у неї залишилась донька. Коли вона зійшла з трапу літака у Жулянах, її затримали оперативники.

Свій ювілей жінка зустріла уже за гратами. Тепер її чекає відбуття присудженого вироку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення