Українка про теракт у Стамбулі: Люди бігли без взуття та сумок

 Канал 112

Українка Наталія Вольнова, якій вдалося врятуватися під час стрілянини в стамбульському клубі Reіna в новорічну ніч, в інтерв'ю розповіла про подробиці нападу.

"Це дуже недешеве місце. Нам його бронювала компанія, вхідний квиток коштував 500 дол. Там завжди відпочивали дуже непрості люди... Сталося все приблизно у 1.15 за турецьким часом, тобто через годину після Нового року. Спочатку все, що ми чули, – ми думали, що це просто салюти. До того моменту, коли ми не помітили, що люди починають падати і ховатися. І коли ти вже чуєш, що це явно не салюти, тоді ти розумієш, що щось відбувається не те. Я не бачила його обличчя, я бачила його зі спини... Я думаю, що була не одна людина, але я бачила одного", – згадала Вольнова.

Вона зазначила, що сховалася під столом, щоб нічого не бачити і не чути".

"Чоловік на своєму шляху розстрілював просто все, він не дивився хто, що, де і як. І це відбувалося в двох метрах від мене. Спочатку ЗМІ і журналісти писали, що нападник, напевно, був у костюмі Санта-Клауса. Він не був у костюмі Санта-Клауса, я бачила людину в чорній шапці і чорному одязі. Він просто розстрілював все на своєму шляху", – заявила Вольнова.

Українка підкреслила, що з її відчуттями, атака тривала менше години, після чого в будинок прийшли правоохоронці.

"Поліцейський взяв мене за руку, дуже акуратно почав витягувати, попросив відразу ж нахилити голову, взяв за обидві руки і прикрив собою. Попереду були ще двоє поліцейських, які також прикривали, тому що ніхто не розумів, коли знову можуть відкрити вогонь. Далі мене передали наступного поліцейському, який акуратно мене вивів", – підкреслила Вольнова.

Вона зазначила, що люди вибігали з клубу "хто в чому був".

"Люди бігли без взуття, без сумок. Всі наші теплі речі залишилися там. Хто в чому був, так і втік, повністю в крові – своєї, чужої. Були люди, які втрачали свідомість, їм допомагали все підряд. Там не було чужих людей, там були всі свої. Ніхто не звертав уваги, хто ти, звідки ти і якої ти нації. Відразу після входу був коридор з поліцейських, стояли дуже багато "швидких". Ми йшли під дощем, на холоді, йшли до якогось місця, щось типу поліцейської дільниці. Вже через хвилину нас перевели у щось на зразок кафе, тому що людей стало багато", – сказала потерпіла.

Вночі 1 січня в популярному нічному клубі Стамбула чоловік відкрив вогонь на вечірці з нагоди Нового року. Число жертв становить 39 осіб. Майже всі вже упізнані. Громадян України серед загиблих немає. Спочатку повідомлялося, що нападників було кілька і вони були в костюмах Санта Клаусів, однак пізніше в уряді заявили, що інформація щодо костюмів не відповідає дійсності і нападник був один.

ІДІЛ вже взяв на себе відповідальність за цей теракт. Підозрюють, що нападникам може бути громадянин Узбекистану або Киргизії. Пошуки злочинця тривають. У цій справі затримано вже 8 осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення