Українська шахістка виграла бліц супертурніру в Китаї

Анна Ушеніна виграл бліц-турнір Першого жіночого Мастерсу «Шовковий шлях», який цими днями тривав у Китаї. Чемпіонка Європи 2016 року обійшла всіх суперниць і посіла перший рядок у підсумковій таблиці бліцу. Варто відокремити, що в бороьбі за перемогу вона двічі обіграла чинну чемпіону світу з Китаю Хоу Іфань. Про це йдеться на офіційній сторінці Спортивного Комітету України.

21 липня у Ханьчені (Китай) завершився Перший жіночий Мастерс «Шовковий шлях», який тривав три дні. У програмі змагань було два турніри – зі швидких шахів та бліц. У престижному заході, до участі в якому було запрошено шість провідних шахісток світу, виступили дві українки, екс-чемпіонки світу – Анна Ушеніна і Марія Музичук. Окрім них, у події взяли участь чемпіонка світу Хоу Іфань (Китай), ще одна екс-володарка шахової корони світу в жінок Антоанета Стефанова (Болгарія), а також Хампі Конеру (Індія) й Валентина Гуніна (Росія).

Першими розіграли нагороди в турнірі зі швидких шахів. Протягом двох днів шахістки сперечалися одна з одною, на рахунку Анни набрана сума в 1,5 очка, тоді як у Марії – 1 очко. У рапіді перемогла Валентина Гуніна, яка відсунула на друге місце господарку змагань Хоу Іфань.

А ось у бліц-турнірі блискуче пройшла два кола Анна Ушеніна, нещодавня переможниця жіночого Чемпіонату Європи. Вона теж не дала чинній чемпіонці світу посісти перший рядок, однак, на відміну від Гуніної, виграла в Іфань обидві партії. Вікторію українка виборола з 7 балами в активі з 10 можливих. У Марії Музичук підсумкова сума очок склала 3,5 пункти.

Однак Хоу Іфань взяла реванш у своїх колег, вигравши Мастерс за сумою виступів у рапіді та бліці.

Нагадаємо, 20 липня в Києві у завзятій боротьбі відсвяткували Міжнародний день шахів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення