Українська влада не здатна на диверсії в Криму, - Корчинський

Диверсійна діяльність з українського боку можлива, але проводитися вона буде не силами української влади. Про це у коментарі «Надзвичайним новинам» сказав лідер партії «Братство» Дмитро Корчинський.

«Я думаю, що така діяльність теоретично і можлива, і необхідна. Але проводитися вона буде силами українського суспільства, а не силами української влади і командування Збройних сил», - зазначив Корчинський.

На уточнююче запитання про те, чи має він на увазі добровольців, відповів: «Так».

Він також додав, що вірогідність того, що українські диверсанти дійсно могли діяти у Криму, як про те заявила ФСБ, є невисокою.

«На жаль, швидше за все, українські диверсанти не діяли на території Криму. Якби там справді були українські диверсанти, то я б вже записався до партії Порошенка», - каже лідер «Братства».

Нагадаємо, перші спроби ввести «енергоблокаду» Криму шляхом пошкодження на території Херсонської області опор ліній електропередачі, що зв'язують півострів з континентальною Україною, кримськотатарські та українські активісти здйснили у жовтні 2015 року.

21 листопада у Херсонській області біля завалених в результаті підриву опор ЛЕП кримськотатарські активісти, які намагаються перешкодити їх відновленню, були оточені озброєним спецназом.

23 листопада уряд України у відповідь на звернення президента Петра Порошенка, який запропонував припинити вантажне і залізничне транспортне сполучення і товарообіг з Кримом, оголосило про введення тимчасової заборони на пересування вантажного автотранспорту через кордон з Кримом.

16 грудня уряд прийняв рішення про заборону поставок товарів і послуг в Крим і з Криму «за всіма митними режимами ... за винятком особистих речей, соціально значущих продуктів харчування та гуманітарної допомоги».

31 грудня було оголошено про завершення громадянської блокади.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення