Українське підприємство поставляло матеріали для будівництва Керченського мосту

 СЕГОДНЯ

Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки спільно з Головним слідчим управлінням Служби безпеки України викрили факти поставки до Російської Федерації матеріалів, які використовувалися для будівництва Керченського мосту. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники з'ясували, що менеджмент одного з українських підприємств з видобутку щебеню налагодив його поставки до РФ.

Встановлено, що без необхідної дозвільної документації щебінь видобувався у кар'єрах, власником яких є громадянин Росії, і реалізовувався через посередників російської компанії, яка є дочірньою структурою "ВАТ "Мостожелезобетонконструкція".

Також встановлено, що зазначене товариство під час закупівлі продукції українських постачальників виконувало роботи з будівництва так званого "Кримського мосту".

Загалом у Росію було здійснено двадцять п'ять поставок щебеню загальною масою 28 тисяч тонн.

Слідство вбачає в діях бізнесменів ознаки підтримки окупаційної адміністрації РФ на півострові, у зв'язку з чим розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України та проведено обшуки у приміщеннях адміністрації кар'єрів і за місцем фактичного проживання директора підприємства.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення