Український екс-чиновник Каськів заплатив $600 тис та звільнився з панамської в'язниці

 Лівий берег

Екс-голова Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів, затриманий у Панамі, вніс заставу 600 тис. доларів і вийшов з-під варти.

Про це в інтерв'ю Українським Новинам повідомив заступник генерального прокурора Євген Єнін.

"Каськів вийшов 30 вересня. Заставу внесено", - повідомив він.

Раніше Єнін повідомив, що Каськів володіє в Панамі дорогою нерухомістю, вартість одного з об'єктів - більш ніж 500 тисяч євро.

На питання, чи арештують майно Каськіва в Панамі, Єнін відповів, що поки що це таємниця слідства.

"Після того, як ми з'ясуємо весь перелік рухомого чи нерухомого майна, яке перебуває у власності Каськіва або пов'язаних з ним людей на території Панами, ми визначимося - вимагати арешту майна чи внесення застережень стосовно можливості відчуження того чи іншого майна в Панамі. Це непросте питання. Якщо ми намагаємося щось арештувати, то ми повинні розуміти, що всі витрати, пов'язані із цим, будуть покладені на нашу державу. Потрібно зробити все мудро, щоб уникнути зайвого навантаження на український бюджет", - зазначив він.

Єнін також повідомив, що Панама має півроку для розгляду клопотання про надання політичного притулку Каськіву. За його словами, Генпрокуратура України не хоче "здіймати шум", щоб українську владу не звинувачували в спробах тиску на Панаму.

Нагадаємо, 18 серпня Каськіва затримали на кордоні Коста-Рики, куди він хотів виїхати з Панами. Україна звернулася до влади Панами про його видачу, рішення про екстрадицію буде приймати суд.

Каськів з 23 грудня 2010 року по 15 березня 2014 року був головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. За даними МВС, під керівництвом Каськіва Держінвестпроект "розпиляв" кілька сотень мільйонів гривень.

Каськіву оголосили підозру за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна) і ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу в рамках розгляду справи про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках на 7,5 млн гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг.

Він перебуває в розшуку, на його майно накладено арешт.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення