Український експерт: Путін «зливає» Донбас

Ми зараз бачимо явну пропагандистську компанію, Москва хоче представити справу так, що має місце велика війна в Сирії, Захід у цьому Москві підіграє.

Для чого це все це потрібно Путіну? Для підняття рейтингу? Але рейтинг Путіна і так досить високий. Війна в Сирії, на відміну від війни в Україні, непопулярна. Багато з тих, хто цілком схвалюють і Кримнаш і війну в Україні, і взагалі всі дії Путіна, висловлюють побоювання з приводу другого Афганістану, в Росії з цього приводу велика травма.

Багатьом абсолютно незрозуміло, навіщо російським солдатам воювати, допомагаючи одним арабам вбивати інших арабів.Навіть самий ультрапатріотичним сегмент російського суспільства, який підтримав вторгнення в Україну, не кажучи вже про ліберальної частини суспільства, яка проти будь-якої війни, не дуже розуміє, навіщо потрібна війна в Сирії. Тому гіпотеза про те, що війна йому потрібна для підняття рейтингу - помилкова. Війна в Сирії знижує популярність Путіна.Тобто: реальних сил РФ в Сирії немає, але ЗМІ посилено створюють враження, що йде велика війна.

Навіщо це потрібно Путіну? Єдине логічне пояснення: Путін хоче відвернути увагу від якихось своїх дій, які будуть непопулярні у тієї частини суспільства, яка його підтримує.І найвірогідніший варіант тут - відведення російський військ з Донбасу, фактично здача Донбасу. У принципі, це цілком вкладається в логіку Мінських угод і зустрічі «нормандської четвірки»: включення Донбасу у виборчий процес в Україні, потім повний виведення російських військ, повне припинення військової та економічної підтримки сепаратистів і включення Донбасу в тому чи іншому вигляді до складу України.

Це йде врозріз того, що російська пропаганда твердила російським громадянам протягом останніх майже двох років, і пояснити це тієї частини суспільства, яка цій пропаганді повірила і у якої були розбуджені імперські інстинкти, дуже складно.

У цьому сенсі створення димової завіси «війна в Сирії» - може бути єдиним пропагандистським ходом, щоб відвернути увагу від здачі Донбасу та передачі його Україні. І це те, чого реально хоче Путін.

Ось дуже, дуже схоже, що так і є. Та й що російські аналітики, що Ольгинське все менше і менше пишуть про Україну. Сирійське небо - ось у них зараз пріоритет.Таку думку в «Фейсбуці» висловив український експерт Дмитро Танасов.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення