Український генерал розповів, як протистояти агресії Росії в Азовському морі

 Апостроф

Україні варто активно користуватися всіма можливостями міжнародних правових інститутів (ЄС, ОБСЄ, ООН), щоб належним чином протистояти агресії Росії в Азовському морі.

Про це розповів в інтерв'ю генерал-лейтенант Василь Богдан.

"Звичайно ж, у жодному разі не можна втрачати пильності і з огляду на брутальну політику Росії на морі потрібно активніше застосовувати фактор міжнародних правових інституцій. Українська влада це вже робить, але з огляду на бюрократію в міжнародних судах, цей процес рухається повільно. Потрібно турбувати Росію за допомогою міжнародних організацій найвищого рівня (ЄС, ОБСЄ, ООН), не дивлячись ні на які нюанси їхньої ефективності. І, наскільки мені відомо, МЗС підготувало кілька документів, направивши їх у міжнародні інстанції з метою засудження Росії. Звичайно, Росію можна засудити і санкціями. Інша справа, наскільки РФ реагує на санкції, адже сьогодні ми бачимо, що Кремль фактично вийшов з міжнародного правового поля", - порадив він.

У той же час, Богдан зазначив, що Генштаб ЗСУ на даний момент належним чином тримає оборону узбережжя Азовського моря в аспекті своєї військової присутності.

"Однак Генштаб Збройних сил України давно прораховує цю ситуацію, відтак узбережжя Азовського моря захищається українськими військами належним чином. Там створюється відповідна оборонна військова інфраструктура, щоб попередити можливі наміри Росії використати цей регіон для вчинення якоїсь військової агресії з моря. Тому це не є чимось несподіваним. У Генштабі ЗСУ все чудово розуміють, а в цих районах проводяться відповідні навчання ствольної і ракетної артилерії з метою відсічі та стримування російського агресора. І, наскільки мені відомо, там достатньо професійні та компетентні військові формування для того, щоб дати відсіч російській агресії", - уточнив експерт з безпеки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення