Український "Сбербанк" "злив" клієнтську базу оточенню Януковича в Росію, - ЗМІ

 Depo

"Сбербанк Росії" в Україні передав своєму російському керівництву всю клієнтську базу

Про це повідомив один зі співробітників банку, передає depo.ua з посиланням на ЗМІ.

За його словами, тепер у розпорядженні росіян виявилися персональні дані, копії паспортів, а також інформація про фінансовий стан всіх клієнтів "Ощадбанку Росії" в Україні.

Відомо, що куратором "зливу" інформації на Росію виступає безпосередньо голова правління "Сбербанку Росії" в Україні Ігор Юшко - "регіонал" і соратник екс-президента України Віктора Януковича і його близького оточення.

Говорячи про протизаконні дії банку, його співробітник розповів, що у відповідь на його спроби перешкодити передачі клієнтської бази росіянам він почув погрози.

"Інформацію "зливали" у мене на очах. Природно, я спробував втрутитися і сказав керівництву, що не має наміру працювати в установі, яке діє проти українців, - розповідає він. - Відразу ж після цього мене викликали до Юшко, який прямо сказав мені, що, якщо я хочу бачити живими своїх дітей і дружину, то повинен мовчати ".

Як стверджує джерело, Ігор Юшко діє в інтересах Віктора Януковича і його наближених, які хочуть повернутися в Україну.

"Як я розумію, через "Сбербанк" Янукович хоче вплинути на внутрішню ситуацію в країні. Не виключено, що клієнтська база йому потрібна для створення списку з підписами українців, який в подальшому буде використаний для прийняття потрібних йому рішень. Наприклад, для проведення всеукраїнського псевдореферендума за його повернення в Україну ", - говорить співробітник банку.

Він також зазначив, що "Сбербанк Росії" вже давно став таким собі "центральним офісом" по поверненню Віктора Януковича до Києва.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення