Український тріумф: 9 юних шахістів здобули 7 нагород на турнірі у Вільнюсі

У Литві тріумфом української збірної завершилися змагання зі швидких шахів Baltic Way - 2017, в яких взяли участь більше 200 спортсменів з 7 країн у віці від 8 до 14 років. За підсумками турніру, українська збірна, яку представили 9 спортсменів, здобула 7 нагород, чотири з яких- золоті.

Захід було організовано Вільнюською шаховою федерацією за підтримки Kasparov Chess Foundation. У напруженій боротьбі, українські спортсмени посіли призові місця у всіх наявних вікових категоріях.

У категорії А до 14 років за результатами 9-ти турів першим місцем заволодів учень миколаївської шахової школи Влад Ларкін, Волотовський Кирило виборов третє місце.

Серед дівчаток у категорії до 12 років впевнено перемогла киянка Осмоловська Євгенія (Osmolovska Yevheniia), у тій же категорії з абсолютною перевагою серед хлопців перше місце дісталося львів'янину Келеберді Тимуру

Гаррі Каспаров, Євгенія Осмоловська

В турнірі С у категорії до 10 років серед дівчат бронзову медаль отримала спортсменка зі Львова Грига Дарина.

У турнірі D до восьми років включно золото і срібло повезли до Київа Токтомушев Теймур та Совенко Кирило.

Також чудових результатів домоглися кияни Пальчук Андрій і Пиріг Роман, які показали якісну гру і справжню волю до перемоги у турнірі категорії B

Нагороди українським спортсменам вручив 13-й чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров, який відзначив високий рівень підготовки українців і висловив надію на їх подальшу участь у міжнародних турнірах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення