Український волейболіст захворів на рак, держава відвернулась від нього

У українського волейболіста Ярослава Гордєєва - чемпіона України, призера європейських та світових турнірів, гравця Національної збірної України з пляжного волейболу - діагностували онкологічне захворювання. Оскільки Федерація волейболу виділила спортсменові на боротьбу з тяжкою хворобою лише 10 тисяч гривень, його рідні, колеги та друзі організували збір коштів на лікування та просять приєднатися усіх небайдужих.

Сергій Попов, чемпіон світу серед юніорів і чемпіон Європи, розповів, що його напарнику восени було поставлено діагноз "Лімфома Ходжкіна".

"У Гордєєва молода родина – дружина та син, і їх ресурси, на жаль, не безкінечні. Прошу всіх небайдужих допомогти Ярославу і його родині справитися з цією хворобою", - написав у Facebook волейболіст Сергій Попов, опублікувавши довідки з Національного інституту раку та вказавши реквізити банківської картки дружини Ярослава Гордєєва.

5168757386695904 - Інна Гордєєва

На фото Сергій Попов (ліворуч) та Ярослав Гордєєв (праворуч)

На фото Сергій Попов (ліворуч) та Ярослав Гордєєв (праворуч)

Підтримку спортсменові висловив і автор програми "Надзвичайні новини" Костянтин Стогній. Він закликав людей допомогти Гордєєву, адже держава цього не зробить.

"До чого ж тяжко і прикро писати такі пости... Як так виходить, що людина вкладала сили і здоров'я в свою країну, а коли захворіла, то країна в особі брехливих чиновників відвернулася від нього? Для члена збірної України не знайшлося грошей на лікування. У той час як депутати і міністерські функціонери по кілька разів на рік отримують "матеріальну допомогу". Федерація волейболу виділила йому на боротьбу з тяжкою хворобою 10 тисяч гривень. Це в 100 разів менше, ніж на місяць отримують деякі державні працівники і члени ганебних наглядових рад. Соромно і бридко!", - з обуренням написав телеведучий.

Він також додав, що попереду у Ярослава Гордєєва ще одна операція.

"Я закликаю... Ні, я прошу всіх вас: давайте скинемося, хто скільки може. Навіть гривня може врятувати життя! Ярослав одужає не тільки від того, що ми зберемо гроші на операцію, але і від того, що побачить, скільки друзів у нього з'явилося!", - наголосив Стогній.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення