Українці масово попадаються на "вудку" шахраїв в інтернеті: деталі схеми

 СЕГОДНЯ

Шахраї знаходять на спеціалізованих сайтах оголошення про продаж товарів і "чистять" банківські картки продавців. У міліції кажуть, випадки шахрайства в інтернеті значно почастішали.

Так, кілька днів тому, як повідомляють в облглавку міліції, 34-річна мешканка Запорізької області розмістила на одному з сайтів оголошення про продаж своїх речей.

"На її мобільний телефон зателефонував невідомий, який нібито зацікавився купівлею товару. Домовившись, незнайомець пообіцяв перерахувати гроші на банківську карту господині", – повідомляють у відомстві.

Після того, як шахраї дізналися номер карти жінки, до неї зателефонував невідомий і представився співробітником банку. Він заявив, що її карту намагаються зламати і їй потрібно підійти до банкомату і провести певну операцію. Як тільки жінка виконала інструкцію "співробітника банку", з її рахунку зняли 1200 гривень.

29 жовтня на схожу схему "клюнула" мешканка Комунарського району Запоріжжя. Дівчина також послухалася "співробітника банку", який подзвонив відразу після того, як вона повідомила "покупцеві" номер своєї картки. З її рахунку зняли більше семи тисяч гривень.

У міліції зазначають, працює також і інша схема шахрайства в інтернеті – шахраї просять передоплату за товар і "пропадають".

"Потерпілий зателефонував невідомому на вказаний в оголошенні номер і домовився про покупку міні-трактора. Після чого в якості передплати через термінал перерахував 7400 гривень, але до теперішнього часу товару не отримав", – повідомляють у відомстві.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за статтею про шахрайство (ст. 190 ККУ).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення