Українці масово здають тести на коронавірус

Українці масово приходять до лікарень, щоб здати тест на коронавірус, повідомила у Facebook лікар-інфекціоніст, завкафедрою інфекційних хвороб Національного медуніверситету імені Богомольця Ольга Голубовська.

"Люди пруть натовпами в інфекційні стаціонари "протестуватися на коронавірус", - сказано в повідомленні.

За її словами, амбулаторні консультації у стаціонарах - це грубе порушення санітарно-епідеміологічного режиму.

"Епідеміологи, яких зараз у лікарнях вже немає, та й повноважень у них немає, раніше за такі речі влаштовували такий гамір, що адміністрація цілком могла втратити своє місце.

Зараз повна демократія. Захотів прийти до лікаря - до сімейного не потрапиш, швидку теж не завжди вдається викликати, - йди відразу в інфекційний стаціонар, там приймуть. А потім відпустять за відсутністю хвороби. Те, що це режимне відділення, де перебувають маса хворих із підозрою на COVID-19, всякі там грипи і менінгококові інфекції, ніяк не лякає наших громадян. Зате наших громадян сильно налякали здорові співвітчизники з Китаю", - написала Голубовська.

При цьому лікар зазначила, що "людей зрозуміти можна, вони бояться". Прикладом стала навіть епідемія кору, яку раніше зафіксували в Україні.

"Епідемія кору все і так показала, багато говорити не потрібно. Але ми не можемо їх піддавати ризику інфікування. Причому різними захворюваннями. За відсутності належних служб, які це припиняли, закликаю до свідомості наших громадян - припиніть це паломництво. Не наражайте себе на небезпеку", - додала інфекціоніст.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення