Українці переходять на зимовий час 30 жовтня

 УНН

Україна перейде на зимовий час, з переведенням годинників на годину назад, о 4 годині 30 жовтня. Переведення годинника відбудеться згідно з постановою КМУ від 13 травня 1996 року №509.

Постановою запроваджено на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

Тобто, цієї неділі, 30 жовтня, о 4 годині ранку будуть переведені годинник на одну годину назад.

Зимовий час є "астрономічним", літній час вводиться в багатьох країнах для економії електроенергії. Терміни дії літнього часу вводяться відповідно до рекомендацій Європейської економічної комісії ООН для гармонізації міжнародних інформаційних систем. Перехід на сезонний час здійснюється в 110 країнах. Літній час використовують близько 80 країн світу. Вперше годинникову стрілку перевели в 1908 р в Великобританії. У той же час, багато держав Азії живуть за єдиним часом.

Так, наприклад, не переводять стрілки годинника Росія, Японія, Китай, а також Казахстан і Киргизія. У США рекомендовано переводити час, проте в деяких штатах цього не роблять. Деякі дослідники вважають, що перехід на сезонний час негативно відбивається на здоров'ї людей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення