Українці прагнуть бути незалежними від роботодавців та переходять на фріланс

 Канал 24

Українці прагнуть бути незалежними від роботодавців. За результатами опитувань, 92% респондентів планують перейти на фріланс. Про це стверджує HR-експерт Тетяна Пашкіна.

Серед причин піти у "вільне плавання" українці найчастіше називають бажання розпоряджатися своїм часом, регулювати рівень доходу, працювати віддалено і не прив’язуватися до одного начальника. Роботодавці також шукають фрілансерів.

За грудень на профільних сайтах з'явились тисячі нових пропозицій.

Найбільше варіантів для домашніх майстрів. Тобто, помічників, які можуть виконати будь-яке завдання з дрібного побутового ремонту. Попитом користувалися й кур'єри та копірайтери. Також серед популярних фріланс-вакансій – прибиральники та розповсюджувач реклами.

Зарплати фрілансерам пропонують різні, залежно від характеру роботи. Якщо домашньому майстру – близько 500 гривень, то наприклад, менеджеру віддалених продажів – 10 тисяч.

За оцінками фахівців, у 2016 році фріланс буде популярним ще й серед програмістів, веб-дизайнерів і веб-розробників, а також фахівців з продажу та серед тих, хто працює з текстами

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення