Українці спробували провезти до Польщі 30-мм зенітну установку

 Радіо Польша

Агентство внутрішньої безпеки Польщі проводить розслідування щодо незаконної спроби експортувати зброю на територію Польщі. В результаті митного контролю 31 березня 2017 року на прикордонному переході Ягодин-Дорохуськ польські правоохоронці запобігли спробі ввезення в Польщу артилерійської системи радянського виробництва АК-630 калібру 30 мм Така гармата встановлюється на військові кораблі, вона призначена для боротьби з повітряними цілями, у тому числі керованими ракетами, літаками, бойовими вертольотами, а також невеликими об'єктами.

Зброя перевозилося в автомобілі з українськими номерними знаками. Співробітники Агентства внутрішньої безпеки заарештували двох громадян України, які подорожують на автомобілі. АВБ спільно з поліцією і митною службою також провели обшук у місці, куди повинно було бути транспортовано зброю. В результаті цих заходів було виявлено 1,3 тис. пачок сигарет без акцизних марок, затримані ще двоє громадян України.

На прохання прокуратури стосовно чотирьох затриманих суд застосував запобіжний захід у вигляді тримісячного утримання під вартою. Затримані звинувачуються в порушенні закону про зовнішню торгівлю товарами, технологіями і послугами, що мають стратегічне значення для національної безпеки. Українці не визнають своєї провини в контрабанді військової техніки. За їх словами, вони не були проінформовані про вантаж.

Слідство у цій справі проводить Агентство внутрішньої безпеки Польщі під наглядом районної прокуратури в Хелмі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення