Українців закликають підтримати створення Олімпійського комплексу "Фристайл" (фото, відео)

На сайті президента України з'явилася петиція під назвою "Підтримка розвитку фристайлу та створення єдиного Олімпійського комплексу "Фристайл" в Україні". Метою ініціативи та проєкту є підтримка та популяризація фристайлу в Україні, що, в першу чергу, передбачає роботу над створенням спортивного комплексу "Фристайл", який може бути втілений в будь-якому місті країни.

"Трамплін у мрію" - так організатори називають свій проєкт, адже його головна мета - розвиток фристайлу в Україні.

Грандіозний проєкт з будівництва трампліну для занять фристайлом та зимовими екстремальними видами спорту взялися реалізувати:

Олександр Абраменко - ідеолог проєкту. Видатний миколаївський фристайліст, який прославляє Україну на міжнародному рівні, Олімпійський чемпіон, срібний призер чемпіонату світу, володар малого кришталевого глобуса, переможець кубків світу та Європи.

Максим Білоніжко - інженер-проектувальник, автор проєкту;

Максим Нескоромний - старший тренер національної збірної України з фристайлу. Голова Миколаївської обласної федерації лижного спорту (ГО «МОФЛС»);

Юрій Зозуля - Президент федерації вейкбордингу. Дванадцятикратний чемпіон України в канатній та катерній версії вейкбордингу. Відомий український меценат і бізнесмен. Творець і засновник столичного екстрим-парку XPark. Засновник спортивного порталу Mixsport. Радник Київського міського голови Віталія Кличка.

"На території міста Миколаєва розташований об'єкт спортивного призначення - трамплін для тренувань з фристайлу, який входить до складу водноспортивного комплексу "Спартак". Цей трамплін висотою 24 метри є унікальним і єдиним в Україні. На жаль, на сьогодні його доля залишає бажати кращого, вже багато років тренування з фристайлу не проводяться. Залізо заржавіло, покриття немає, кругом безлад і сміття", - йдеться в петиції.

Як підкреслюється в документі, місцева влада не зацікавлена у відновленні, підтримці й в подальшому розвитку фристайлу та спорткомплексу "Спартак".

"Саме тому, ми шукаємо способи зберегти унікальну історію цього спорту на Миколаївщині. Не можна позбавляти місто і країну унікального об'єкта й унікальної історії. Не можна позбавляти міжнародний спорт нових спортсменів. Зазначені проблеми є критично важливими, тому просимо приєднатися і підтримати ініціативу в питанні розвитку олімпійського комплексу "Фристайл", - зазначено в петиції.

Презентація комплексу з фристайлу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення