Українцям МЗС не рекомендує їхати до Лівії

Міністерство закордонних справ (МЗС) України рекомендує українцям утриматися від поїздок до Лівії. Про це йдеться у повідомленні прес-служби департаменту консульської служби МЗС.

«МЗС України вкотре закликає громадян України утриматися від поїздок до Лівії, а тим, хто продовжує перебувати у згаданій державі, невідкладно залишити її територію», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідні рекомендації пов’язані зі складною безпековою ситуацією в Лівії, активною діяльністю на її території терористичних угруповань, зростанням кількості випадків вчинення насильницьких дій (збройних нападів, захоплення у заручники) щодо іноземних громадян, працевлаштованих у Лівії, у тому числі в місцевих медичних закладах, систематичними затриманнями в територіальних водах цієї країни морських суден, до складу екіпажів яких входять й українські моряки.

У відомстві додають, що недотримання цих рекомендацій загрожує життю громадян, оскільки лівійські органи влади не спроможні гарантувати безпеку та правопорядок на всій території країни.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення