Українцям напророкували ще й війну за Крим

 Апостроф

Народний депутат Мустафа Найєм вважає, що після закінчення війни на Донбасі Україна воюватиме за анексований РФ Крим. Про це Найєм сказав в ході дискусії на Радіо Свобода, пише Апостроф.

«Війна на Донбасі йтиме рівно до тих пір, поки не буде відновлено емоційний стан, я вже не кажу про елементарне повернення територій, виведення військ і контролю над кордоном. Якщо все це трапиться, то далі буде наступний виток - це Крим», - заявив нардеп.

На думку депутата зараз зарано говорити про припинення військових дій.

«Ще один момент, який потрібно дуже добре розуміти. Справа в тому, що воюючи в Сирії, Росія вирішує геополітичні проблеми, але є один нюанс - Україна знаходиться біля її кордонів, і це не маленька країна, яка буде мовчати. Більше того, ті настрої, які зараз тут є, вже можуть дати нам підстави говорити про те, що тут не буде так званої «п'ятої колони», тут не буде проросійського уряду. Тут буде постійно український уряд, постійно діючий український президент і тут будє такий настрій, який переломити неможливо. А це означає, що для будь-якого наступного президента, прем'єра, міністра оборони чи парламенту питання Криму, Донбасу до тих пір, поки вони знаходяться в нинішньому стані - це виклик», - вважає Найєм.

«Якщо вони не будуть займати категоричну позицію з приводу того, що ці території мають бути звільнені, повернені Україні, вони матимуть внутрішньополітичну кризу і проблеми. А це означає, що такий перманентний стан війни триватиме рівно до тих пір, поки не буде повернений статус кво. Тому я не думаю, що можна говорити про закінчення війни», - ще раз підкреслив нардеп.

«Більше того, я думаю, що в Російській Федерації прекрасно все розуміють, що як тільки закінчиться війна на Донбасі, постане питання з Кримом, ми його піднімемо. Зараз під тиском смертей у Донецьку та Луганську тема Криму з інформаційного потоку об'єктивно відійшла на другий план, але це існує. Люди, які зараз воюють на Донбасі, як тільки вони звільняться, вони підуть на Крим - це очевидний факт. Ми можемо закривати очі або не закривати очі, але це трапиться рано чи пізно», - переконаний Мустафа Найєм.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення