Українцям платитимуть за карантин: названо суму

Розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу через безробіття, на період карантину підвищено з 650 гривень до 1 тисячі гривень. Про це повідомив Державний центр зайнятості.

Таке збільшення передбачено постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, яке набуло чинності 18 квітня 2020 року.

Зазначається, що постанова застосовується з початку оголошення епідемії, тобто з 12 березня, і буде діяти протягом 30 календарних днів після закінчення карантину.

Так, мінімальний розмір допомоги по безробіттю підвищено до 1 тисячі гривень для тих, хто протягом 12 місяців, що передували реєстрації в службі зайнятості, мав страховий стаж менш як 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи за негативним фактором; молоді, яка закінчила або припинила навчання в середньому та вищому навчальному закладі або звільнилася зі строкової військової служби, і яка потребує сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце.

Також підвищений розмір допомоги передбачений для внутрішньо переміщених осіб, які документально не можуть підтвердити періоди своєї зайнятості.

Раніше повідомляли, що під час карантину 40 тисяч українців залишились без роботи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення