Українцям радять не їздити до Криму, бо РФ посилює війська

 BBC Україна

Державна прикордонна служба України рекомендує не їздити до анексованого Росією Криму, враховуючи посилення військової присутності РФ. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"На окупаційних пунктах пропуску значно збільшилася кількість озброєних військових. Позиції Збройних сил РФ посилилися новою технікою та особовим складом, значно зросла активність використання військової авіації, безпілотних літальних апаратів, атестатів та морських катерів", – сказав він.

"Лише з 7 серпня прикордонники на адмінмежі спостерігали польоти 15 вертольотів Мі-8 Російської Федерації, у 12 випадках окупанти використовували для повітряної розвідки безпілотні літальні апарати, щонайменше у 5 випадках вздовж адмінмежі по морю пересувалися катери різного типу, а в районі російського пункту пропуску Армянськ спостерігають постійне використання аеростату типу "Рись", який непорушно висить у повітрі на висоті близько 1 кілометра", – додав Слободян.

Водночас, за його словами, у рамках навчань "Кавказ-2016", які заплановані в РФ з 5 до 10 вересня, відзначається "переміщення на тимчасово окуповану територію Криму додаткових військових частин та підрозділів".

"Так, 7 серпня залізничними поромами через Керченську переправу з материкової часини РФ до Криму було переміщено підрозділи 1-ї інженерно-саперної бригади, яка дислокується у місті Муром Володимирської області Російської Федерації", – сказав Слободян.

"Зважаючи на напружену обстановку на півострові, яка впродовж останніх днів нагніталася окупантами, Держприкордонслужба наполегливо рекомендує громадянам України без гострої необхідності утриматися від відвідин окупованого півострова", – додав він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення