Українцям заборонили виходити на вулицю

 РБК-Україна

Комендантська година через коронавірус в Україні вводиться в семи областях України, і одному місті. Керівництво цих регіонів звернулося до українців з проханням не залишати дім, на Закарпатті вихід на вулицю офіційно заборонений, а в Чернівецькій області повністю закривають продуктові магазини, а АЗС будуть обслуговувати тільки машини екстреної допомоги.

Де вводять суворі обмеження

Обмеження на пересування будуть введені в таких областях:

  • Закарпатська,
  • Івано-Франківська,
  • Тернопільська,
  • Львівська,
  • Волинська,
  • Чернівецька,
  • Київська,
  • Олешки (Херсонська область).

Заборона залишати дім вводиться з 13:00 суботи 11 квітня до 06:00 понеділка 13 квітня. В цей час українцям керівники ряду областей рекомендують, а деякі голови ОДА забороняють виходити на вулицю і погрожують штрафом у розмірі 17 тисяч гривень.

Закарпатська область

В. о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко на своїй сторінці в Facebook звернувся до жителів регіону з наполегливим проханням залишатися вдома і погрожував закарпатцям штрафами.

За словами Гетманенко, тільки посилені карантинні заходи допоможуть стримати поширення пандемії коронавіруса в країні. Інакше карантин буде діяти до вересня. Голова ОДА закликав відмовитися від традиційного святкування Великодня.

"Ми посилюємо контроль! У ці дні правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі. Службу будуть нести працівники правоохоронних органів Нацполіції і Нацгвардії. Штрафів у 17 тисяч гривень - порушникам карантину - уникнути не вдасться", - заявив він.

Чернівецька область

В Чернівецькій області повністю закриють продуктові магазини і АЗС на вихідні. Заправки будуть обслуговувати тільки спецтранспорт (швидкі, поліцейські авто, пожежні машини). Про це заявив голова ОДА Сергій Осачук.

Жителів області попросили не залишати дім з суботи до понеділка, а всім необхідним запастися заздалегідь.

Волинська область

Обмеження на цей же час вводиться і в Волинській області. Керівництво регіону порадило жителям завчасно запастися продуктами і не залишати дім з 13:00 суботи до 06:00 понеділка.

"Сподіваюся, що волиняни з розумінням поставляться до вимушених дій, які вводяться в області, щоб унеможливити швидке і масове поширення захворювання на коронавірусну інфекцію. Якщо населення буде продовжувати дотримуватися рекомендацій, то з карантину можемо вийти в травні, а не у вересні, як прогнозують", - заявив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Івано-Франківська, Тернопільська, Львівська області

Про надзвичайні заходи в областях заявив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків у Facebook. Обмеження будуть діяти на вихідних. Крім того, чиновник сказав, що карантин в Україні може бути продовжено до початку травня. Таке питання було обговорено в ході наради з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

"Коли цей початок, яке це число, не було уточнено. Також були проінформовані, що в трьох областях - Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській вводяться надзвичайні заходи на вихідні дні", - додав мер.

Київська область

У Київській області обмеження на пересування людей і перебування їх у громадських місцях буде діяти з 13:00 11 квітня до 06:00 13 квітня, а також з 13:00 18 квітня до 06:00 21 квітня. Про це повідомила прес-служба Київської обласної державної адміністрації.

Обмежувальні заходи будуть поширюватися на пересування людей і перебування їх в громадських місцях (у тому числі в парках, скверах, лісопаркових зонах). Відвідування культових споруд і заходів буде обмежено, доступ до місць поховань буде дозволено "не більше, як по дві особи і в захисних масках".

Олешки (Херсонська область)

В цей час відомо про 6 підтверджених випадків коронавіруса в Олешках, тому районний центр буде повністю закритий на вихідні.

"Кому потрібен хліб, молоко і продукти першої необхідності, краще купити сьогодні, максимум завтра, у першій половині дня", - повідомив глава міста Дмитро Воронов.

В'їхати в місто буде неможливо (тільки для спецтранспорту), виїзд теж буде частковим.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення