Україну через декілька днів накриє спалах коронавірусу - Комаровський

 Гордон

Відомий доктор Євген Комаровський вважає, що вже наступного тижня Україна зіткнеться з масовим виявленням випадків зараження коронавірусом.

І в цій ситуації країні та її громадянам потрібно розраховувати тільки на власні сили. Такими думками він поділився в інтерв'ю "Гордону".

"Ви ж розумієте, що наступного тижня у нас буде масовий підйом захворюваності? А знаєте чому? Не тому, що він вже зараз є, а тому що до нас привезуть багато тестів і почнуть їх використовувати..." – вважає лікар.

За словами лікаря, з точки зору епідеміології в розпал пандемії свідомо переміщати тисячі людей з однієї країни в іншу – це неправильно. Однак ці питання, на жаль, вирішуються світовою спільнотою, тобто Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ), Євросоюзом.

"Які зайвий раз нам показали, що в екстремальних ситуаціях Україні можна розраховувати тільки на себе. І, якщо щось трапиться, ніякі ВООЗ і Євросоюз вам не допоможуть", – додав Комаровський.

Він ще раз підкреслив, що коли в Україні, яка отримала партію тестів із Китаю, почнуть тестувати на COVID-19, то заражених виявиться набагато більше, ніж зараз.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення