Україну накрили масштабні пожежі: в ДСНС указали на причини

 СЕГОДНЯ

Україну накривають масштабні пожежі – на гасіння сухої трави пожежних викликають мало не в кожному регіоні України. Здавалося б, похолодання повинно було зупинити загоряння, проте рятувальники стверджують, що гірше за сонце хіба що вітер.

Останні два тижні горіння полів – це звична картина в кожному регіоні. Часто вогонь стає неконтрольованим, і вигоряють іноді цілі гектари лісів або полів, а разом з ними птахи, рептилії або тварини. Гасити траву тільки за останню добу у Львівській області виїжджали 15 разів, в Київській – 25, у Харківській – 45. Шкодять такі пожежі і самим людям – загоряються і будинки.

"Пожежникам вдалося запобігти загорянню ще трьох дачних будинків, які розташовані неподалік від оскркдка горіння. Ніхто не постраждав", – повідомила речник ГСЧС у Львівській області Христина Авдєєва.

Найгірше, коли вогонь добирається до лісу – навіть зелені дерева горять, ніби сухостій.

"Основною причиною, за якої пожежа набуває масштабності, – безвідповідальність людей", – сказав інспектор Вишгородського відділення ДСНС в Київській області Ігор Рибець.

Найважче, кажуть, боротися з відпочиваючими – заборонити йти до лісу не можуть, а простежити, чи розпалюють там вогонь, інспектори не встигають. Кого зловлять – штраф від 140 до 800 грн.

Тому стежать за лісом за допомогою камер на вишках, патрулюють місцевість на авто і в посиленому режимі чекають початку травневих вихідних.

Як повідомлялосьь, у Харківській області 500 разів гасили траву. Вогонь вбиває людей, тварин, псує майно і загрожує вибухами боєприпасів. Співробітники ДСНС кажуть, що проблема підпалів не тільки в настирливому запаху диму і спаленої флори і фауни. Пожежі на полях можуть призвести до великих НП

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення