Україну заллє дощами з грозами: де погіршиться погода

У суботу, 25 квітня, до більшості областей України прийдуть довгоочікувані дощі, а з ними й грози. Їх зумовить у країні циклон Walli разом із атмосферними фронтами. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила синоптик Наталія Діденко.

Щоправда, за її словами, цього дня все ще "опиратиметься" і південний антициклон, тому до південної частини України, зокрема Луганської, Донецької областей і більшості районів Кропивницького та Дніпра, дощів він не допустить.

Водночас циклон та фронти активізують рух повітряних мас, внаслідок чого пориви вітру можуть виявитися завтра сильними. Так, напрямок вітру прогнозується південно-західний, а ось у західних областях України – північно-західний.

Температура повітря 25 квітня очікується високою – до +15…+22, західна частина України опиниться в тилу холодного фронту, тому тут буде свіжіше – в межах +11… +14.

У Києві субота обіцяє бути теплою, до +18… +20 градусів. Зранку опадів не буде, а ось протягом дня з’являться дощі та, можливо, навіть із грозами. Вітер у столиці передбачається південно-західний, поривчастий.

"Якщо у вас вже сьогодні болить голова чи з’явився якийсь дискомфорт, то це необов’язково забруднене повітря від димів. Просто до нас іде циклон з фронтами, дощами та грозами. І як би хто чи що не хотіли збити нас з пантелику, у нас все ж таки весна", – підсумувала свій прогноз Діденко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення