Укрзалізницю звинуватили в падінні гривні

Ситуація з поставками сировини на маріупольські меткомбінати залізничним транспортом продовжує погіршуватися. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний директор ММК ім. Ілліча Юрій Зінченко.

"Приїхали !!! Замість допомоги маємо все більше проблем з боку Укрзалізниці. Ситуація продовжує погіршуватися. Замість обіцяних 16 вантажних поїздів на відрізку Комиш-Зоря - Волноваха за минулу добу залізничники пропустили навіть не 13, як останнім часом, а тільки 10 складів з вантажами для металургів. Причина до жаху банальна - несвоєчасно привезли дизельне паливо ", пише директор одного з найбільших металургійних комбінатів в Україні.

На думку Зінченка, недостатнє виконання своїх функцій "Укрзалізницею" завдає удару по промисловості країни, що в свою чергу відбивається на економіці, в тому числі, і на курсі гривні.

"-3" Вантажні потяги = "3" тис.тонн металопродукції = "-1 млн. дол." валютної виручки. Ось така проста арифметика. Недовезли паливо ... і мінус мільйон доларів. Курс долара в обмінниках рветься вгору і вже підбирається до 26 гривень. Одна з причин цього - погіршення платіжного балансу, країні не вистачає валютних надходжень? ", - вказує автор повідомлення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення