Укртелефільм гальмує процес створення суспільного мовлення

Процес створення суспільного мовця гальмує державне підприємство Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм», керівництво якої відмовляється виконувати покладені на нього законом про суспільне мовлення вимоги, повідомила начальник управління внутрішнього аудиту Державного комітету України з телебачення і радіомовлення Наталія Степанова під час засідання колегії відомства у вівторок.


За її словами, станом на 21 вересня в стані ліквідації було 28 державних телерадіокомпаній, окрім «Укртелефільму».
«Колегія констатує, що в.о. директора Віктор Петренко не виконує вимог наказу Держкомтелерадіо про реорганізацію в частині здійснення заходів із внесення до Єдиного держреєстру запису про рішення щодо ліквідації юрособи», - повідомила Н.Степанова.


Крім того, за її словами, «Укртелефільм» не проводить інвентаризацію активів, як це передбачено нормативними документами з реорганізації державних мовців. Зокрема, тоді як усі інші юрособи надали матеріали попередніх інвентаризацій необоротних активів, «Укртелефільм» не провів попередню інвентаризацію необоротних активів і не надав до Держкомтелерадіо їхні результати.


Згідно з рішенням колегії, відповідальним підрозділам Держкомтелерадіо наказано розглянути питання і внести пропозиції щодо звільнення в.о. директора «Укртелефільму» Віктора Петренка.
Відповідаючи на запитання, як вплине позиція «Укртелефільму» на подальшу реорганізацію, Н.Степанова зазначила: «Це загальмує процес реорганізації. А без реорганізації не буде корпоратизації».


Під час розгляду цього питання також було оприлюднено інформацію про те, що у вересні наказом НТКУ створено 27 філій майбутнього суспільного мовця, які об'єднають усі державні телерадіокомпанії після завершення ліквідації їхніх юросіб. Крім того, НТКУ завершив розробку проекту свого статуту в новій редакції, який до 1 жовтня має відпрацювати юридичний відділ Держкомтелерадіо і подати його на затвердження главі відомства.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення