"Укрзалізниця" заплатить Тігіпко 134 мільйони по кредиту донецького підрозділу

 Наші гроші

ПАТ "Таскомбанк" стягує $5,39 млн (134,42 млн грн.) заборгованості за кредитом і процентів із ПАТ "Українська залізниця". Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 9 червня.

У 2012 році банк і ДП "Донецька залізниця" уклали кредитний договір. Банк дав підприємству кредит на $5 млн. під 11,2 % річних зі строком користування по 1 жовтня 2015 року.

У подальшому "Донецька залізниця" $5 млн. кредиту не повернула, а також не сплатила $389 тис процентів.

"Таскомбанк" подав позов про стягнення коштів із ДП "Донецька залізниця", а також ПАТ "Українська залізниця". Банк зазначив, що ПАТ "Українська залізниця", згідно зі статутом, є правонаступником всіх прав та обов’язків Донецької залізниці.

Укрзалізниця претензії заперечувала і стверджувала, що не є правонаступником обов’язків Донецької залізниці, оскільки між ними не було укладено передавального акту про перехід всіх прав, активів, зобов’язань та боргів.

Однак суд взяв до уваги, що в додатку до постанови Кабміну, у переліку підприємств на базі яких утворюється ПАТ "Українська залізниця", значиться і ДП "Донецька залізниця". Відтак суд визнав ПАТ "Українська залізниця" правонаступником Донецької залізниці.

За даними Національного банку, власником "Таскомбанку" є Сергій Тігіпко, який володіє акціями банку опосередковано. Зокрема, він є власником кіпрської компанії "Агімант Лімітед", якій належить інша кіпрська компанія "Алкемі Лімітед", на яку зареєстровано 99,7% "Таскомбанку".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення