Ультиматум бойовикам: бійці АТО озвучили важливі вимоги

Учасники антитерористичної операції на Донбасі розповіли про деталі пред’явленого бойовикам ультиматуму з вимогою звільнити українських полонених

Подробиці розкрив колишній боєць батальйону «Донбас» Євген Шевченко в ефірі одного з українських телеканалів.

Зокрема, за його словами, в якості «вагомих» аргументів для якнайшвидшого прийняття рішення з цього питання, вони мають намір блокувати не тільки автомобільні дороги, але і залізничне сполучення.

«Механізм дуже простий, – пояснив Шевченко. – У нас вже є досвід з цього приводу, коли в грудні 2014 року ми також частково блокували дороги і гуманітарні конвої». В результаті, тоді бойовики звільнили добровольців з батальйону «Донбас», які ще з Іловайська перебували в полоні.

У цьому випадку, продовжив він, «сьогодні ми так само плануємо діяти».

Як запевнив боєць, їх наміри узгоджені з іншими організаціями, «але не з владою». «Узгоджуються наші дії з волонтерськими, добровільними, ветеранськими організаціями, – зазначив він. – Дуже багато людей бажає долучитися до наших дій з метою якнайшвидшого звільнення наших полонених хлопців».

За його інформацією, в ультиматумі заявлено вимогу звільнити всіх військовополонених.

Водночас, за словами радника голови Служби безпеки України Юрія Тандита, така блокада окупованих територій Донбасу діє вже давно.

«За ту лінію (розмежування, – прим.) зараз не пересуваються вантажі. Давним-давно. Це все перекрито. Є тільки кілька точок, через які переміщуються люди, які там живуть», – повідомив він.

Нагадаємо, бійці батальйонів «Айдар» і «Донбас» виставили терористам так званих «народних республік» Донбасу ультиматум з вимогою звільнення полонених українських військових.

В іншому випадку вони обіцяють влаштувати справжню блокаду окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення