Умисне вбивство: ексміністр закордонних справ постане перед судом (фото, відео)

На Київщині за скоєння умисного вбивства перед судом постане екс-міністр закордонних справ Леонід Кожара. Про це повідомляє поліція Київщини.

Працівники поліції зібрали доказову базу щодо причетності чоловіка до злочину та за погодженням прокуратури області скерували обвинувальний акт до суду. За скоєне чоловіку загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Як повідомлялось раніше, 22 лютого в одному з будинків села Чайки Києво-Святошинського району виявлено чоловіка з вогнепальним пораненням голови.

Встановлено, що у день вбивства у будинку перебувало троє осіб: подружжя і їхній гість. Під час розпиття алкогольних напоїв між чоловіками на кухні сталася сварка, яка переросла у бійку. Згодом господар будинку пішов до спальної кімнати, взяв пістолет і, повернувшись на кухню, вистрілив у товариша.

Поліція Київщини відпрацювала різні версії події, також для встановлення всіх обставин слідчі провели низку експертиз, зокрема судово-медичну, молекулярно-генетичну, дактилоскопічну, балістичну та слідчий експеримент. За їх результатами було зібрано достатньо доказів для повідомлення 57-річному жителю села Чайки підозри у скоєнні умисного вбивства.

У залі суду його було заарештовано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у 14 млн гривень.

Наразі поліція завершила досудове розслідування за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України та за погодженням прокуратури скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення