Уперше за 4 місяці бойовики вдарили з Граду, загинув боєць ЗСУ

 Fakty.ua

Незаконні збройні формування 8 разів обстріляли позиції сил АТО на сході України від початку доби в п’ятницю, внаслідок цього один український військовослужбовець загинув, ще один був поранений.

– На жаль, внаслідок ворожого вогню один український військовий загинув. Ще один наш захисник отримав поранення. Йому надано необхідну медичну допомогу, – повідомляється у зведенні штабу АТО, опублікованому на сторінці прес-центру в соцмережі Facebook.

На сторінці Луганської обладміністрації уточнюється, що трагедія сталася біля с.Кримське Новоайдарського району.

– Ворожий обстріл позицій українських захисників біля Кримського забрав життя нашого земляка з Лисичанська. Ще один військовослужбовець отримав поранення. Щиро співчуваю рідним і близьким загиблого, – зазначив керівник Луганської обладміністрації Юрій Гарбуз.

За його словами, поранений військовий у даний час знаходиться у 59-му військовому мобільному госпіталі.

Крім того, протягом минулої доби і після опівночі бойовики тричі порушували “режим тиші” уздовж лінії розмежування. Зокрема, в напрямку смт Станиця Луганська і с.Артема двічі вівся обстріл із протитанкових і підствольних гранатометів. По позиціях сил АТО біля м.Попасна застосовувалася 122-мм артилерія. – Українські військові вогонь у відповідь не відкривали, – розповіли в обладміністрації.

За даними штабу АТО, під час обстрілів на донецькому напрямку бойовики в черговий раз застосували озброєння, заборонене Мінськими угодами. Позиції сил АТО біля с.Лебединське Волноваського району були обстріляні з реактивних систем залпового вогню БМ-21 Град.

При цьому в Штабі підкреслили, що реактивні системи залпового вогню БМ-21 Град бойовики застосували поблизу Лебединського вперше з грудня 2017 року.

– Обстріл почався близько шостої ранку і тривав більше години. За цей час окупанти випустили по українських позиціях 40 реактивних снарядів… Також заборонене озброєння противник сьогодні застосував у районі Широкиного і Попасної, де здійснив обстріли зі 122 мм артилерійських систем. Міномети калібру 120 мм ворог застосував по захисниках Новотроїцького, Водяного і Широкиного, – йдеться у повідомленні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення