УПЦ МП дозволила не згадувати патріарха Кирила

 Лівий берег

Митрополит Української православної церкви (Московського патріархату) Онуфрій дозволив як виняток не згадувати під час богослужіння главу Російської православної церкви патріарха Кирила.

"Якщо десь сьогодні гостро стоїть питання, то можна і утриматися від згадування патріарха", - передає слова Онуфрія на зборах Київської єпархії 28 грудня портал "Релігія в Україні".

Митрополит Онуфрій також навів приклад з практики інших помісних церков, згадавши про те, що в Румунії на службі священик поминає тільки свого єпископа, а вже єпископ - патріарха.

Також владика Онуфрій дозволив зміни в богослужбових текстах - замінити слова про "Російську державу" на "державу Руську" або "нашу".

Не згадувати під час богослужіння патріарха московського дозволив попередній глава УПЦ МП - митрополит Володимир (Сабодан). Проте торік на єпархіальних зборах у Києві митрополит Онуфрій наголошував на необхідності вшанування Кирила.

Українська православна церква (Московського патріархату) входить до складу Російської православної церкви, але має статус самокерованої і володіє правами широкої автономії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення