Ураган "Патрісія" може дійти до Східного узбережжя США

 ТАСС

Ураган п'ятої категорії "Патрісія" пройде через територію Мексики і може досягти Східного узбережжя США. Про це заявив голова Національної комісії з водних ресурсів латиноамериканської Країни Роберто Рамірес де ла Парра.

В даний час "Патрісія" рухається до штату Халіско на тихоокеанському узбережжі Мексики, сила вітру в її межах перевищує 90 м в сек з поривами до 111 м в сек.

Ураган пройде "через всю територію країни, і існує дуже висока вірогідність" того, що він може вийти до кордонів США, наводить агентство ЕФЕ слова де ла Парр. Він вважає, що на суші "Патрісія" втратить силу і "дуже ймовірно" стане ураганом другої категорії або тропічним штормом.

У найближчі години "Патрісія" вийде на континент в районі штату Халіско. Передбачувана траєкторія урагану проходить через штати Наяріт, Сакатекас і Коауїла. Влада країни активно працюють над мінімізацією можливих наслідків урагану, ведеться евакуація десятків тисяч осіб з потенційно уразливих районів. У прибережні штати направлені тисячі військових і рятувальників.

Раніше де ла Парра заявив, що "Патрісія" стала найпотужнішим ураганом на планеті.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення