Уряд витратить більше мільярда гривень на відновлення інфраструктури сходу

 Новое Время

Міністерство інфраструктури витратить 50 млн євро кредиту від Німеччини на відновлення транспортної інфраструктури Донбасу. Повідомляють в прес-службі відомства.


"Надання урядом Німеччини кредитних коштів на відновлення інфраструктури в Донбасі передбачено міжурядовим Меморандумом про взаєморозуміння. У планах Мінінфраструктури - придбання двох пересувних тягових підстанцій, необхідних для відновлення залізничної інфраструктури на підконтрольних української влади територіях у східному регіоні країни.

Відновлення залізничних шляхів дозволить відвести з регіону рухомий склад і вивезти звідти вантажі, зокрема, вугілля, необхідне для підготовки до зими українських електростанцій", - уточнили в Мінінфраструктуре.


Відзначається також, що українська сторона запропонувала використати частину коштів на відновлення і модернізацію тяги тепловоза серії 2ТЕ116. Саме її планується використовувати для вивозу вантажів з тимчасово окупованої Донбасу.


В рамках програми буде розроблятися передача німецькій стороні детальної калькуляції ремонтних робіт. Контроль за використанням коштів повинні здійснювати обидві сторони.



Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення