Уряд збільшить на 12,3% держзамовлення на навчання у вищих навчальних закладах

 Zaxid.net

Кабінет міністрів України має намір у 2016 році збільшити на 12,3% державне замовлення на навчання у вищих навчальних закладах фахівців, в порівнянні з 2015 роком.

«Члени урядового комітету схвалили проект постанови «Про державне замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів у 2016 році. Загальний обсяг підготовки і прийому фахівців в 2016 році, згідно з проектом постанови, на 12.3% більше ніж у 2015 році», - йдеться повідомленні прес-служби Кабміну за підсумками засідання Комітету з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку.

Зокрема, обсяг прийому держзамовлення на підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» пропонується на рівні 67,5 тис. осіб; «бакалавр» - 90,7 тис. осіб; «спеціаліст» - 42,9 тис. осіб; «магістр» - 60 тис. осіб.

Прийом до аспірантури і докторантури за державним замовленням пропонується 4,6 тис. осіб і 493 людини відповідно.

На навчання за робітничими спеціальностями за держзамовленням пропонується прийняти 11,6 тис. учнів.

Згідно з повідомленням, проект постанови розроблено Міністерством економічного розвитку і торгівлі на підставі пропозицій більше як 50 державних замовників у рамках бюджетних асигнувань, передбачених держбюджетом на 2016 рік.

Нагадаємо, 24 червня Кабмін надав більше фінансової свободи бюджетним науковим установам. Бюджетні наукові установи зможуть надавати ширше коло платних послуг і додатково поповнювати власний бюджет.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення